Meyve ve sebze kabukları genellikle israf edilir. Ancak uzmanlar bazı meyvelerin kabuklarının da oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.
ELMA KABUĞU: Sindirimi iyileştirir. İltihabı azaltır. Kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı korur.
HAVUÇ KABUĞU: Lif, A, C ve K vitaminleri ve antioksidan bakımından oldukça zengindir.
MUZ KABUĞU: Ruh halini iyileştiriyor, sindirimi destekliyor ve kalp sağlığını güçlendiriyor.
PATATES KABUĞU: Oldukça besleyici ve flavonoidler açısından zengindir.
SALATALIK KABUĞU: İyi bir lif kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir. Cildi nemli tutar.
PORTAKAL KABUĞU: Bağışıklığı güçlendirir ve cilt sağlığını iyileştirir. İltihabı önler.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025SPOR
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025GÜNDEM
30 Ekim 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
1848 kez okundu
2
Bir aylık aşk mutlu sona gidiyor
1510 kez okundu
3
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1440 kez okundu
4
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1396 kez okundu
5
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1367 kez okundu